Prodavnica

Hidraulička stanica za brzu integraciju u sustave grijanja/hlađenja te pripreme tople vode – VWZ MEH 61 VAILLANT (0020180703)
24. Decembra 2020.
Lupinus-pravokutna
24. Decembra 2020.
Prikaži sve

Dizalica topline monoblok inverterska zrak/voda aroTHERM VWL V grijanje/hlađenje VAILLANT

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenuCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upit
Opis

Pakiranje (kom): 1/1

Okolni zrak kao izvor topline
Dizalice topline su uređaji koji koriste besplatne izvore topline iz zemlje, voda te okolnoga zraka te koji tu toplinsku energiju s niske temperaturne razine dižu na višu temperaturnu razinu, za primjenu u odgovarajućem sustavu grijanja ili hlađenja. aroTHERM dizalice topline koriste toplinu okolnog zraka uz jednostavnu eksploataciju izvora topline, brzu ugradnju te visoki stupanj učinkovitosti.

Inverterska dizalica topline aroTHERM
Monoblok dizalica topline aroTHERM namijenjena je za grijanje i hlađenje unutarnjih prostora te pripremu potrošne tople vode. U kombinaciji s odgovarajućim solarnim spremnikom, moguće je objediniti sve prednosti solarnog sustava i tehnologije dizalice topline. S obzirom na to da je smještena u vanjskom prostoru, konstruirana je za pogonski rad na grijanju do vanjske temperature -20 °C, hlađenju do 10 °C te pripremi potrošne tople vode do -20 °C.

U povoljnim atmosferskim uvjetima moguće je postići temperaturu polaznog voda od 63 °C, a sama primjena je moguća u monoenergetskim ili hibridnim sustavima. Dizalica topline proizvodi se u četiri izvedbe po pitanju toplinskog učinka (5, 8, 11 i 15 kW), a na raspolaganju je i cijeli niz dodatnog pribora koji će omogućiti integraciju i u najzahtjevnije sustave.

Visoka učinkovitost
„Srce“ aroTHERM dizalice topline je rotacijski klipni kompresor s inverterskom tehnologijom koji omogućava dulji pogonski rad istog, osigurava konstantnu i stabilnu temperaturu te prilagođava toplinski učinak prema trenutnim toplinskim gubicima objekta. U prilog učinkovitosti sustava govore i ostale bitne tehničke karakteristike poput integrirane visokoučinkovite cirkulacijske crpke, elektronskog ekspanzijskog ventila, modulirajućeg ventilatora na isparivaču te mogućnosti namještanja bivalentne točke za alternativni generator topline ili paralelan rad (triVAI način upravljanja).

Upravljanje sustavom
Za upravljanje sa sustavom aroTHERM zadužena je upravljačka jedinica VWZ AI (ili VWZ MEH 61) uz primjenu nove generacije atmosferskog regulatora calorMATIC 470/4 putem koje će se osigurati funkcija automatskog hlađenja, rad u zavisnosti od vanjske temperature, namještanje bivalentne točke (triVAI način upravljanja), vremensko programiranje smanjenja zvučnog tlaka, odabir odgovarajućeg hidrauličkog plana.

Dodatne informacije
Tip proizvoda

VWL 115/2 A, VWL 155/2 A, VWL 55/3 A, VWL 85/2 A

Snaga

230 V, 400 V