Prodavnica

Kotao kombinirani na pelet TKAN 1 (20-35 kW) RADIJATOR
30. Januara 2019.
Kamin na pelet BIOlux 20 kW RADIJATOR
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao kombinirani na pelet TKAN RADIJATOR

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenuCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upit
SKU: N/A Kategorija: Oznake , , , ,
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

Serija TKAN poslije osnovnih i masovno proizvođenih modela TKAN1 i TKAN2, ima i svoj nastavak u smislu povećanja snage. To su također kotlovi namijenjeni za sagorijevanje biomase i zbog svojih snaga primjene od 60 do 300 kW, pripadaju u grupu industrijskih kotlova na biomasu. Pod pojmom biomase prije svega se misli na pelet, ali se bez ikakvih problema sagorijevaju i koštice od voća (višnja, trešnja, šljiva…) Proces sagorijevanja se vodi automatski pri čemu su osnovna dva parametra, temperatura vode u kotlu i temperatura ispušnih plinova.
Potpaljivanje je automatsko i vrši se s dva snažna elektro grijača. Reguliranje snage vrši sam korisnik, koristeći zadanu količinu unesenog goriva i snagu ventilatora. Moguće je ugraditi i sobni termostat s vremenskim programiranjem. Industrijski kotlovi na biomasu su izrađeni od kotlovskih limova debljine 6 mm i više. Izmjenjivač topline je od bešavnih, kotlovskih cijevi. Stupanj iskoristivosti je blizu 90% na pelet. Temperature dimnih plinova na izlazu su od 170 do 190 °C pri višim režimima, što uvijek možemo da provjerimo na display-u. Uz TKAN industrijske kotlove ide i (dnevni) mali silos čija je zapremina do 800 litara. On ima mogućnost povezivanja s velikim silosom i to bočno i čeono. Veliki silos pravi kupac prema dimenzijama raspoloživog prostora i on se pužnim transporterom povezuje s malim silosom. Automatika podržava priključenje motora tog pužnog transportera.

Dodatne informacije
Snaga

100 kW, 150 kW, 200 kW, 250 kW, 300 kW, 60 kW, 80 kW