Prodavnica

Kotao kombinirani R ravni BB RADIJATOR
30. Januara 2019.
Kotao za etažno grijanje s pećnicom C25 RADIJATOR
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao kombinirani R ravni BB RADIJATOR

14,874.20 KM22,884.00 KM

Očisti
SKU: N/A Kategorija: Oznake , , , ,
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

Poslije višegodišnjeg iskustva Radijator Inženjeringa s kotlovima na čvrsto gorivo do 250 kW snage, došlo je do razvoja i kotlova većih kapaciteta i to za sad 350 i 500 kW. Ovi kotlovi imaju tropropuhnu cijevnu izmjenu za razliku od manjih kotlova R serije gdje su primijenjeni pločasti izmjenjivači između dimnih plinova i kotlovske vode. Zahvaljujući ovakvoj konstrukciji stupanj iskorištenja je iznad 75%. Kotlovi R350 i R500 namijenjeni su za radne režime gdje je radni pritisak do 3 bara i temperaturni režim 90/70 °C.

Vrata za potpalu i čišćenje, kao i vrata za loženje su takvih dimenzija da je omogućen jednostavan pristup ložištu. Dimenzije ložišta omogućavaju loženje cjepanicama drveta koje su i duže od 1 metra. Debljina i kvaliteta materijala koji se koriste odgovaraju snagama ovih kotlova. Cijevi rosta, kao i cijevi izmjenjivača su kotlovske debljine 4 odnosno 4,5 mm. Za samo ložište koriste se kotlovski limovi debljine 8 mm. Obavezna je ugradnja ventila za termičko osiguranje otjecanjem.

Za tu svrhu postoji specijalno napravljena bakrena spirala uronjena u vodu kotlovskog izmjenjivača. Kotlovi se isporučuju s već montiranom izolacijom i vanjskom oblogom od hladno valjanih limova. Međutim, ukoliko je zbog transporta i unošenja u kotlarnicu potrebno ove dijelove skloniti, njihova demontaža izvodi se vrlo brzo. Postoji opcija da se ovi kotlovi zbog boljeg rada i manje zavisnosti od vuče dimnjaka, kao i zbog ekoloških razloga montiraju u kombinaciji sa odgovarajućim ciklonom.

Sam ciklon je u biti multiciklon gdje se osnovno odvajanje čestica vrši u osam osnovnih elemenata izrađenih od sivog liva. Na samom izlazu je usisni ventilator specijalne konstrukcije koja može da kratko vrijeme izdrži temperaturu i do 400 °C.

Dodatne informacije
Tip proizvoda/Snaga

R 350-350 kW, R 500-500 kW