Prodavnica

Kotao na čvrsto gorivo K kosi BB RADIJATOR
30. Januara 2019.
Kotao za etažno grijanje s pećnicom C25 RADIJATOR
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao kombinirani R ravni BB RADIJATOR

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenuCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upit
SKU: N/A Kategorija: Oznake , , , ,
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

Kotlovi ove serije izrađuju se u snagama od 65 do 250 kW. Izrađeni su od ugljeničkog čelika za izradu kotlova C1204 (po DIN-uHII) debljine 5 i 6 mm. Posjeduju vodom hlađenu rešetku, koju čine bešavne cijevi u kotlovskom kvalitetu C1212. Poprečni presjek pokazuje da su izmjenjivačke površine postavljene horizontalno i da osiguravaju relativno dug put dimnim plinovima kroz kotao.

Kotlovi su sa tri propuha i dimni plinovi na svom putu prema dimnjaku idu uvijek vertikalno uvis i horizontalno lijevo i desno. Na osnovu ovoga može se zaključiti da kotlovi serije R rade na principu gornjeg sagorijevanja, tj. da zrak prolazi kroz cijelu zapreminu ogrjeva i da zajedno sa plinovima iz njega sagorijeva prema gornjoj ogrjevnoj površini.

Dosadašnje iskustvo u svijetu je pokazalo da su ovakve konstrukcije izuzetno isplative kada se kao gorivo koristi koks, granulirani ugljen, drveni otpad, sitno sjeckano drvo, razni oblici biomase. Također ova konstrukcija je pokazala bolje rezultate od ostalih i pri prelasku na tečno i plinovito gorivo. Ovi kotlovi posjeduju bakreni izmjenjivač toplote na koga se priključuje ventil za termičko osiguranje otjecanjem.

Na svaki kotao serije R moguće je izgraditi bojler zapremine 100 litara za grijanje sanitarne vode, a na sve jačine kotlova moguće je nadograditi elektrokotlove od 18 do 36 kW. Glavna karakteristika serije R je da su ovi kotlovi otporniji prema pojavi kondenzacije i niskotemperaturne korozije i da im je za potreban rad i sagorijevanje potreban manji propuh iz dimnjaka.

Dodatne informacije
Tip proizvoda/Snaga

R 100-100 kW, R 120-120kW, R 140-140 kW, R 170-170 kW, R 200-200 kW, R 250-250 kW, R 68-68 kW, R 80-80 kW