Prodavnica

Kamin na pelet BIOlux 20 kW RADIJATOR
30. Januara 2019.
Kotao na čvrsto gorivo K kosi BB RADIJATOR
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao na čvrsto gorivo kosi s ventilatorom BB RADIJATOR

2,403.20 KM3,088.80 KM

Očisti
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

 

Ova serija predstavlja novo poglavlje u proizvodnji na čvrsto gorivo Radijator Inženjeringa. Ovo je prva serija napravljena u više snaga i komercijalizirana na tržištu, a da pri tom osnovni činilac sagorijevanja nije prirodni propuh od dimnjaka već tzv. prinudni propuh izazvan centrifugalnim ventilatorom.

Samo vanjskim izgledom ova serija liči na trajnožareće kotlove koji su već odavno u našem proizvodnom programu. Međutim, postoji suštinska razlika između ove dvije konstrukcije, jer su kod serije FK izmjenjivačke površine tako raspoređene da ovaj kotao ima ložište s tzv. gornjim sagorijevanjem. Ovakvo ložište je primjereno sagorijevanju svih vrsta uglja, granuliranog uglja, peleta i svih vrsta biomase.

Ventilator je smješten sa zadnje strane, ali se primarni zrak kanalima dovodi naprijed, ispod ložišnog rosta. Također na gornjim vratima postoje dovodi za sekundarni zrak koji osim funkcije sagorijevanja sprječava pojavu izlaska dima. Vrlo visok stupanj iskoristivosti (blizu 90%) omogućen potpunim sagorijevanjem koje osigurava ventilator, izuzetno pogodan za sve vrste uglja, ugljene prašine. Također zbog rada ventilatora brže je postizanje radne temperature i gotovo je nemoguće da dođe do gašenja vatre tijekom rada. Jedno punjenje gorivom dovoljno je za cjelodnevno grijanje, u povoljnijim uvjetima i više od toga.

Dodatne informacije
Tip proizvoda/Snaga

FK 1 / 15-22 Kw, FK 2 / 25-33 kW, FK 3 / 33-40 kW, FK 4 / 40-48 kW