Prodavnica

Kotao na čvrsto gorivo THERMOFLUX
30. Januara 2019.
Kotao kombinirani na pelet TKAN 1 (20-35 kW) RADIJATOR
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao na pelet BIOmax RADIJATOR

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenu
SKU: N/A Kategorija: Oznake: , , ,
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

Kotlovi TKAN BIOmax 35 i TKAN BIOmax 23.1 imaju cijevni izmjenjivač. U bešavnim kotlovskim cijevima smješteni su odgovarajući spiralni turbulatori. Ovim se utjecalo kako na stupanj iskorištenja tako i na bolje i lakše čišćenje. U ovim kotlovima postoje unutar ložišta prokromske dizne za raspodjelu sekundarnog zraka. Sam zrak dolazi od posebnog centrifugalnog ventilatora koji nema veze s primarnim zrakom. Sekundarnim zrakom utičemo na kvalitet ispušnih plinova i prašine što utiče na težu pojavu nesagorjelih materija u samom izmjenjivaču.

Tako se na direktan način smanjuje potrošnja goriva. Nova konstrukcija dizni od vatrostalnog sivog liva kroz koje dolazi primarni zrak za sagorijevanje. Novim oblikom dizne omogućuju bolju raspodjelu zraka peletu koji gori. Također dizne koje su na kutevima retorte ložita mogu se u svakom trenutku skloniti i tako doprijeti i do dizni koje provode zrak. Ovim je olakšano čišćenje samih dizni.
Zbog svih svojih karakteristika Biomax je platforma na kojoj će se dalje usavršavati proces sagorjevanja peleta. Prije svega tu se misli na kontrolu rada ventilatora na osnovu informacija lambda sonde. Sadašnjim konstruktivnim rješenjima Biomax ima izuzetan stupanj iskorištavanja kako ložišta tako i izmjenjivača i taj postotak ide preko 90.
U ponudi se nalaze i modeli BIOmax 23.1 i 35 COMBI koji mogu raditi i na kruto gorivo.

Dodatne informacije
Snaga

17-23 kW, 20-35 kW