Prodavnica

Kotao kombinirani na pelet TKAN 2 (40-50 kW) RADIJATOR
31. Januara 2019.
Kotao na pelet EcoLogic THERMOFLUX
31. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao na pelet PELLING 18 kW THERMOFLUX

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenu
SKU: N/A Kategorija: Oznake: , , ,
Opis

Toplovodni kotao „Pelling“  je automatski kotao na pelet za zagrijavanje obiteljskih kuća, stambenih  i manjih industrijskih objekata. Kotao je modernog dizajna i suvremene konstrukcije, a tehnologija sagorijevanja je na visokoj razini.

Kotao je opremljen samodozirajućim sustavom, koji prema zadanom intenzitetu samostalno dozira pelet iz spremnika u ložište. Uz pomoć ventilatora dimnih plinova stvara se podtlak potreban za sagorijevanje peleta.

Povećanim intenzitetom sagorijevanja dolazi do stvaranja određene količine pepela, te se nastali pepeo obrušava u lužaru, koja se nalazi neposredno ispod ložišta.  Kad je kotao hladan, ȍišćenje se obavlja jako brzo.  Potrebno je isprazniti lužaru, te ukloniti pepeo i naslage sa stijenki kotla.

Kotao je opremljen automatskom regulacijom, koja dostizanjem zadane temperature  automatski smanjuje snagu grijanja, te održava lagani plamen (modulacija). Opadanjem temperature regulacija ponovno povećava snagu i dogrijava kotao.

U slučaju da, iako radi na minimalnoj snazi, temperatura u kotlu poraste za 2°C preko zadane kotao će se automatski ugasiti. Nakon što temperatura u kotlu opadne, kotao će ponovo pokrenuti fazu ponovnog potpaljivanja.

U slučaju priključenja sobnog termostata, možemo birati između dva načina rada:

  • na signal sobnog termostata kotao ide u modulaciju – radi u minimalnoj snazi
  • na signal sobnog termostata kotao se gasi.

Konstruiran je tako da  ubacivanjem dodatne rešetke moće sagorijevati i drvo, što korisniku pruža iznimnu sigurnost u nabavi energenta.

Kotao „Pelling“ je izrađen od kvalitetnog čeličnog lima što mu jamči dugotrajnost.

Takođe prilikom izbora odgovarajućeg kotla možete birati stranu na kojoj će se nalaziti spremnik za pelet , kao i mogućnost izbora proširenog spremnika koji ima veći kapacitet od standardnog što Vam pruža veću autonomiju u radu.

Dodatne informacije
Strana

Desni, Lijevi