Prodavnica

Spremnik solarni (bivalentni) indirektno grijani (u kombinaciji sa dizalicama topline) uniSTOR plus VIH SW 400/3 BR VAILLANT (0010020648)
29. Januara 2019.
Kamin na pelet INTERIO THERMOFLUX
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao na pelet PELLING THERMOFLUX 100 kW, lijevi

7,250.50 KM

Snaga: 100 kW

Strana: Lijevi

Kategorija: Oznake: , , ,
Opis

SKU: 40820

Pakovanje (kom): 1/1

 

Toplovodni kotao „Pelling” je kotao na pelet za zagrijavanje obiteljskih kuća, stambenih i manjih industrijskih objekata. Kotao je modernog dizajna i suvremene konstrukcije. Opremljen je automatskom regulacijom, koja dostizanjem zadane temperature automatski smanjuje snagu grijanja, te održava lagani plamen. Opadanjem temperature regulacija ponovno povećava snagu i dogrijava kotao. Ukoliko priključimo sobni termostat, kotao se na signal sobnog termostata gasi i nakon što temperatura u prostoriji opadne ponovo potpaljuje i nastavlja sa radom.

Sustav prema zadanom intenzitetu samostalno dozira pelet iz spremnika u ložište. Sagorjevanje je potpomognuto sa usisnim ventilatorom, a ujedno se nastali pepeo ispuhuje u lužaru, koja se nalazi neposredno ispod ložišta. Konstruiran je sa cijevnim izmjenjivačima topline sa turbulatorima koji obezbjeđuju veću iskoristivost u odnosu na klasične kotlove. Cijevni izmjenjivači povećavaju površinu preko koje se toplina prenosi na vodu, a turbulatori smanjuju brzinu i temperaturu izlaznih plinova, i samim time smanjujemo potrošnju energenta.

Kotao se proizvodi u četiri verzije. Korisnik može birati stranu na kojoj je spremnik za pelet (lijevo ili desno) kao i njegovu veličinu (standard ili maxi).

Osnovne karakteristike:

• automatska regulacija s mogućnošću tjednog programiranja
• jednostavno spajanje sa sobnim termostatom
• cijevni izmjenjivači topline s turbulatorima
• opcija proširenog spremnika pruža veću autonomiju u radu
• mogućnost loženja drveta
• jednostavno čišćenje i održavanje
• nema stvaranja kondenzacije
• iskorištenje kotlova >91 %