Prodavnica

Kotao na pelet PELLING THERMOFLUX 35 kW, desni
3. Decembra 2018.
Kotao na pelet PELLING THERMOFLUX 50 kW, lijevi
3. Decembra 2018.
Prikaži sve

Kotao na pelet PELLING THERMOFLUX 35 kW, lijevi

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenu

Snaga: 35 kW

Strana: Lijevi

SKU: 40817 Kategorija: Oznake: , , ,
Opis

SKU: 40817

Pakovanje (kom): 1/1

 

Toplovodni kotao „Pelling” je kotao na pelet za zagrijavanje porodičnih kuća, stambenih i manjih industrijskih objekata. Kotao je modernog dizajna i savremene konstrukcije. Opremljen je automatskom regulacijom, koja dostizanjem zadane temperature automatski smanjuje snagu grijanja, te održava lagani plamen. Opadanjem temperature regulacija ponovno povećava snagu i dogrijava kotao. Ukoliko priključimo sobni termostat, kotao se na signal sobnog termostata gasi i nakon što temperatura u prostoriji opadne ponovo potpaljuje i nastavlja sa radom.

Sustav prema zadanom intenzitetu samostalno dozira pelet iz spremnika u ložište. Sagorjevanje je potpomognuto sa usisnim ventilatorom, a ujedno se nastali pepeo ispuhuje u lužaru, koja se nalazi neposredno ispod ložišta. Konstruiran je sa cijevnim izmjenjivačima topline sa turbulatorima koji obezbjeđuju veću iskoristivost u odnosu na klasične kotlove. Cijevni izmjenjivači povećavaju površinu preko koje se toplina prenosi na vodu, a turbulatori smanjuju brzinu i temperaturu izlaznih plinova, i samim time smanjujemo potrošnju energenta.

Kotao se proizvodi u četiri verzije. Korisnik može birati stranu na kojoj je spremnik za pelet (lijevo ili desno) kao i njegovu veličinu (standard ili maxi).

Osnovne karakteristike:

 • automatska regulacija s mogućnošću sedmičnog programiranja
  • jednostavno spajanje sa sobnim termostatom
  • cijevni izmjenjivači topline s turbulatorima
  • opcija proširenog spremnika pruža veću autonomiju u radu
  • mogućnost loženja drveta
  • jednostavno čišćenje i održavanje
  • nema stvaranja kondenzacije
  • iskorištenje kotlova >91 %