Prodavnica

Kamin na pelet INTERIO THERMOFLUX
30. Januara 2019.
Kamin na pelet MINITHERM verzija zrak 8 kW THERMOFLUX
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao toplovodni ECOCHIP (sječka/pelet) THERMOFLUX

25,061.40 KM50,480.80 KM

Očisti
SKU: N/A Kategorija: Oznake: , ,
Opis

Toplovodni kotao EcoChip predviđen je za loženje drvenom sječkom ili drvenim peletom. Ova goriva spadaju u obnovljive izvore energije i njihovo korištenje korisnicima pruža velike uštede. Kotao je namijenjen zagrijavanju većih objekata.

Sistem pruža korisnicima veliki komfor pri radu i minimalne zahtjeve za održavanjem. Kotlovi dolaze opremljeni sa automatskim dobavljanjem i unosom goriva, automatskom potpalom, više nivoa termičke zaštite te automatskim čišćenjem i izbacivanjem pepela. Regulacija opremljena lambda sondom pruža u svakom trenutku sagorijevanje prilagođeno zahtjevima sistema grijanja, a emisije štetnih plinova su svedene na minimum. Tehnologija izrade uz najsuvremenije komponente čini ih vrlo sigurnim u radu i lakim za upravljanje. Zahvaljujući modularnom dizajnu postavljanje kotla i priključenje je veoma lako.

Mogućnost loženja sječke i peleta pruža sigurnost prilikom nabavke energenta i velike uštede. Pužni transporter goriva je opremljen zaštitom od povratnog plamena. Regulacija u svakom momentu upravlja sagorijevanjem uz pomoć lambda sonde. Kontrolirajući dotok primarnog i sekundarnog zraka za gorenje dobivamo savršeno sagorijevanje te smanjenu potrošnju energenta i optimalne emisije plinova.

Sistem automatskog čišćenja plamenika i izbacivanja pepela u kutije za pepeo pruža nam veliki komfor. Pepeo se izbacuje u kutije koje su opremljene točkićima te je lako manipulirati s njima. Cijevni izmjenjivač je konstruiran sa sistemom automatskog čišćenja površine preko koje se prenosi toplina.

Osnovne karakteristike:

• namijenjeni za sagorijevanje drvene sječke i peleta
• automatska regulacija s mogućnošću opremljena lambda sondom
• velike uštede
• automatsko čišćenje ložišta, izmjenjivača topline sa izbacivanjem pepela
• velika autonomija u radu
• jednostavno održavanje
• velike uštede uz minimalni napor

Dodatne informacije
Snaga

150 kW, 300 kW