Prodavnica

Cijev višeslojna PEX-AL-PEX s izolacijom UNIDELTA
11. Januara 2019.
Cijev višeslojna AL-PE-XC PEXFIT FOSTA U ŠIPCI 5m VIEGA
11. Januara 2019.
Prikaži sve

Izolacija za klimu 9 mm Evo Cell IZOTERM

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenuCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upit
SKU: N/A Kategorija: Oznake: , , ,
Opis

Evo Cell izolacija na raspolaganju je kao cijevna izolacija, izolacija u pločama ili kao samoljepljive trake, bez HCFC i CFC. Evo Cell izolacija je idealna termička izolacija u sanitarnim, toplovodnim instalacijama, u rashladnoj i klimatskoj tehnici i kod instalacija gdje se javljaju zahtjevi za proizvodima koji ne sadrže prašinu i vlakna.

Struktura zatvorenih ćelija garantira stabilnu nisku toplotnu provodnost. Ovaj tip strukture je odličan izbor kod izolacije svih sistema u određenom temperaturnom području. Preporučuje se za upotrebu u rashladnoj i klimatskoj tehnici, kao i izolacija u sanitarnim i toplovodnim instalacijama u temperaturnim područjima između 45°C i 105°C. Karakteristike Evo Cell izolacije garantiraju nepromijenjeno stanje i poslije dugogodišnje upotrebe.

Omogućuje visok stupanj zaštite od prodora vodene pare, pa se preporučuje za upotrebu u rashladnoj tehnici bez potrebe za dodatnom zaštitom izolacije od vanjskih utjecaja. Evo Cell proizvodi odgovaraju zahtjevima talijanskih, francuskih, njemačkih, i ostalih europskih tržišta. Sve debljine Evo Cella su nezavisno testirane u službeno priznatim laboratorijima, i odgovaraju standardima o zapaljivosti.

Najvažnije karakteristike Evo Cell izolacija su:
• štednja energije kod centralnog grijanja za domaće i industrijske potrebe, posebno kad za montažu izolacije ima malo manevarskog prostora
• kontrola kondenzacije u sanitarnim i toplovodnim instalacijama kao i u rashladnoj tehnici
• zaštita od zamrzavanja u domaćem, komercijalnom, institucionalnom i industrijskom okruženju
• dostupni korisnicima u debljinama zida od 6-32 mm
• efikasna i sigurna kontrola temperature na postavljenim instalacijama

Dodatne informacije
Prečnik

Ø 114-9", Ø 15-1/4", Ø 18-3/8", Ø 22-1/2", Ø 28-3/4", Ø 35-1", Ø 42-5/4", Ø 48-6/4", Ø 54-9", Ø 60-2", Ø 76-2 1/2", Ø 90-3"