Prodavnica

Set 6 (DX glava, H-ventil dvocijevni 1/2″ kutni) za AIRFEL by DAIKIN i VAILLANT ventilske radijatore HEIMEIER (DXVTECK12)
22. Januara 2019.
Ventil balansirajući kosi STROMAX-M HERZ
24. Januara 2019.
Prikaži sve

Ventil regulacijski 1/2″ COCON-QTZ s automatskom regulacijom protoka OVENTROP (1145604)

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenu
Opis

Oventrop regulacijski ventil “Cocon QTZ” je kombinacija ventila s automatskom regulacijom protoka i regulacijskog ventila. Nazivna vrijednost regulatora protoka može se namjestiti uz pomoć lako podesivog ručnog kola. Regulacijski ventil može biti opremljen s pogonom, regulatorom
temperature ili ručnom regulacijskom glavom (navojni priključak M 30 x 1.5).
Ventil se koristi za dinamičko hidrauličko balansiranje i regulaciju temperature uređaja ili dijelova sustava rashladnih stropova, ventilokonvektora, centralnog grijanja i sustava površinskog grijanja.
Ventil je izrađen od mjedi otporne na izdvajanje cinka, a brtve od EPDM-a (umjetnog kaučuka) ili PTFE-a (teflona). Tijelo ventila izrađeno je od nehrđajućeg čelika.

Tipovi:
– DN 10 do DN 32
– sa ili bez točaka za ispitivanje tlaka (mjernih blendi)
– ulazni priključak: spojka izlazni priključak: unutarnji navoj ili ulazni i izlazni priključak: unutarnji navoj

Prednosti:
– konstantni, visoki autoritet ventila (a=1)
– ventil neovisan o padu tlaka u sustavu
– smanjene dimenzije
– ventil objedinjuje nekoliko funkcija
– dinamičko, hidrauličko balansiranje namještanjem tražene vrijednosti protoka
– ugrađene ventile nije potrebno podešavati prilikom preinaka ili proširenja instalacije

1 Čak i s postavljenim pogonom ventila, odabrana nazivna vrijednost može se postaviti i regulirati pomoću lako dostupnog ručnog kola.

2 Postavljena nazivna vrijednost može biti očitana čak i kada je postavljen pogon ventila, što je vrlo važno za kontrolu i spremanje vrijednosti protoka. Nazivno namještanje zaštićeno je od neovlaštenog podešavanja pomoću ručnog kola koje se uključuje automatski. Namještanje se može dodatno osigurati umetanjem zaštitnog prstena.

3 Nazivne vrijednosti ispisane su na dvije zakošene površine (45o) ručnog kola, što osigurava odličnu vidljivost vrijednosti pri svakom načinu postavljanja.

4 Zaštitni prsten može biti olovno zabrtvljen, kako bi zaštitio podešenje od neovlaštenog pristupa.

5 Podešavanje crpke može biti optimizirano pomoću mjernog uređaja za mjerenje protoka (npr. “OV-DMC 2”) koji je povezan s točkama za ispitivanje tlaka (mjernim blendama) na ventilu. Zbog toga se smanjuje visina dobave crpke, dokle god regulacijski ventili “Cocon QTZ” rade unutar kontrolnog područja.

6 Regulacijski ventil “Cocon QTZ” ima linearnu karakteristiku, što je prednost kada se koriste pogoni ventila (elektrotermički ili elektromotorni), koji isto imaju klipove s linearnom karakteristikom. Općenito, ventil također može biti u kombinaciji s regulatorom temperature.