Prodavnica

Grijač za spremnik prirubnički AUSTRIA EMAIL Ø240 20-45kW
5. Decembra 2018.
Grijač za spremnik – navojni (6/4″) SH trofazni AUSTRIA EMAIL 3 kW
5. Decembra 2018.
Prikaži sve

Grijač za spremnik prirubnički AUSTRIA EMAIL Ø240 6-9kW

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenu
Promjer: Ø 240
Tip proizvoda: RDW 2-9
Faza: Trofazni
Snaga: 6-9 kW
Opis

SKU: 53941

Upute za ugradnju
• U režimu rada, grijač i zaštitna cijev senzora u potpunosti moraju biti uronjeni u vodu. Ne smije se sprječavati toplinsko uvjetovano strujanje vode.
• Različiti položaji ugradnje.
• Prirubnički okvir ne smije biti duži od max 130 mm kako bi regulator temperature i grijač mogli dovoljno ući u spremnik.
• Prirubnički elektro grijaći u spremnik se trebaju ugraditi što je niže moguće, kako bi se ukupna zapremina spremnika zagrijavala ravnomjerno. Pritom nije bitno ukoliko grijači elementi sežu po čitavoj raspoloživoj ugradnoj dubini.
• Potrebno je predvidjeti prostor ispred prirubnice spremnika (ugradna dužina + 100 mm) za montažu, održavanje itd.
• Funkcionalnost grijača se smanjuje stvaranjem kamenca i kako bi se to spriječilo potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere kod vode s visokim sadržajem kamenca (npr. sniženje temperature, ugradnja uređaja za omekšavanje vode, otklanjanje kamenca).
• U slučaju ugradnje u spremnike drugih proizvođača bez standardne zaštitne anode ili ako je anoda montirana na slijepu prirubnicu, ako se ugrađuje prirubnički elekro grijač, anodna zaštita se mora ugraditi u skladu s preporukom proizvođača.
• Potrebno je poduzeti mjere opreza kako temperatura ne bi prešla 95⁰C zbog utjecaja vanjskih izvora energije.

PRIBOR
Prirubnički elektro grijači serije R pogodni za maksimalni radni tlak od 10 bar i ovisno o snazi, sastoje se od odgovarajućeg broja visoko kvalitetnih cijevnih grijačih jedinica, izolirano montiranih na prirubničku ploču uz pomoć odvodnika zaštitne struje. Termostat, podesiv s vanjske strane, kontrolira snagu grijanja. Također, svaki prirubnički elektro grijač je opremljen sigurnosnim graničnikom temperature, koji u slučaju pogreške ili zakazivanja regulatora temperature u svim polovima isključuje zagrijavanje.

Kompletno ožičenje, regulacijski uređaji i napojni terminali pokriveni su crnom plastičnom zaštitnom kapom. Ovisno o potrebnoj snazi i ugradbenom položaju, raspoloživoj ugradbenoj duljini i potrebnih grijaćih skolopova odabire se odgovarajući tip prirubničkog elektro grijača. Kombinacija s CrNi (NIRO) spremnicima je problematična i zbog toga se ne preporučuje.