Prodavnica

Kamin na pelet BIOlux 20 kW RADIJATOR
30. Januara 2019.
Kotao kombinirani R ravni BB RADIJATOR
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao na čvrsto gorivo K kosi BB RADIJATOR

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenuCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upit
SKU: N/A Kategorija: Oznake , , , ,
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

Kotlovi ove serije izrađuju se u serijama od 18 do 80 kW. Za njihovu izradu koriste se limovi 5 mm u kotlovskom kvalitetu C1204 JUS standard odnosno Hll po DIN standardu.
Analizom poprečnog presjeka kotla vidi se da su kod ovih kotlova izmjenjivačke površine postavljene vertikalno i da su svojim dimenzijama i rasporedom osiguravaju vrlo dug put vrelim dimnim plinovima kroz kotao.

Mjerenjima je ustanovljena i znatno manja brzina plinova na izlazu iz kotla kao i niža temperatura na ulazu u dimnjak u odnosu na druge konstrukcije u proizvodnom programu, pa se zaključuje da ova konstrukcija ima i najveći stupanj iskorištenja. Kotlovi serije K imaju tzv. donje sagorijevanje, pa su izrazito trajnožareći, tj. moguće ih je napuniti ogrjevom do samih vrata za loženje bez bojazni da će se vatra ugasiti. Posjeduje veliki spremnik za ogrjev, tako da je moguće cjelodnevno korištenje kotlova s jednim do dva punjenja. U zadnjem dijelu ložišta postavljene su vatrostalne opeke od samotnog temperaturnog akumulirajućeg materijala. One se zagrijavaju na temperaturu koja je dovoljna da sagori inače teško sagorive čestice u dimnim plinovima.

U kotlovima je ugrađen i bakarni izmjenjivač toplote za priključenje ventila za termičko osiguranje otjecanjem. Ova konstrukcija, kada je gorivo drvo, dostiže izuzetno visoke stupnjeve iskorištenja (i preko 80%), odlični su rezultati i u slučaju miješanja drveta i uglja, a loženje samo ugljem kad god je moguće treba izbjegavati jer je stepen iskorištenja manji nego kod C serije.

Dodatne informacije
Tip proizvoda/Snaga

K 18-18 kW, K 25-25 kW, K 33-33kW, K 40-40 kW, K 50-50 kW, K 65-65 kW, K 80-80 kW