Prodavnica

Kamin na pelet MINITHERM verzija zrak 8 kW THERMOFLUX
30. Januara 2019.
Kotao na čvrsto gorivo THERMOFLUX
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao toplovodni na granulirani ugalj THERMOFLUX

Cijena na upit

Kontaktirajte nas za dodatne detalje i cijenuCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upitCijena na upit
SKU: N/A Kategorija: Oznake: , , ,
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

Toplovodni kotao ,,TF” je automatski kotao, koji uz minimalan napor omogućava zagrijavanje Vašeg doma. Namijenjen je sagorijevanju mrkog uglja granulacije „grah”, što na našim prostorima predstavlja najekonomičniji način grijanja.

Automatska regulacija nadzire promjene temperature vode u kotlu te na osnovu toga pali i gasi dozator kotla odnosno ventilator zraka. Ova fleksibilnost omogućava optimalno iskorištenje energenta i jednostavnost grijanja u cilju Vašeg zadovoljstva. Ugalj potpuno sagorijeva u ložištu u struji zraka koju stvara ventilator, te se nastali pepeo obrušava u lugaru koja se nalazi neposredno ispod ložišta.

Iskorištenje ovih kotlova je dosta veće u odnosu na klasično loženje i kreće se oko 80 %. Ubacivanjem rešetke koja se isporučuje zajedno sa kotlom može sagorijevati drvo i ugalj u kocki što pruža iznimnu sigurnost u nabavi energenta. Kotao „TF” je izrađen od najkvalitetnijih čeličnih limova što mu jamči otpornost na niskotemperaturnu koroziju i dugotrajnost.

Dodatne informacije
Snaga

100 kW, 150 kW, 200 kW, 35 kW, 50 kW, 75 kW

Strana

Desni, Lijevi