Prodavnica

Kotao kombinirani R ravni BB RADIJATOR
30. Januara 2019.
Kotao toplovodni na pelet PelTec CTM
30. Januara 2019.
Prikaži sve

Kotao za etažno grijanje s pećnicom C25 RADIJATOR

1,847.45 KM

Očisti
SKU: N/A Kategorija: Oznake , , , ,
Opis

Pakovanje (kom): 1/1

 

Etaž C25 je čelični toplovodni kotao na čvrsto gorivo namijenjen kako grijanju tako i kuhanju i pečenju hrane. Ukupan toplotni učinak je 25 kW, gdje je u radijatorima i ostalim izmjenjivačima maksimalno 17-18 kW, a ostatak snage se preko plotne i rerne odaje sredini u kojoj je Etaž C25. Spremnik je izrađen od kotlovskog lima 4 mm s velikim otvorima za loženje i u njega se može smjestiti 28 litara vode.

Rerna je zapremine 52 litara. Rostovi su od sivog liva debljine 25 mm i moguće ih je postaviti u dva položaja. Gornji položaj je za tzv. ljetni režim, ali u tim uslovima preporučujemo da postoji i potrošač sanitarne vode. Priključak za dimnjak je Ø 145 i svako priključenje na šidel manjeg prečnika ili na ciglom zidani dimnjak je rizik za normalni rad kotla.

Po mjestu priključenja na dimnjak kotao može da bude lijevi i desni. U sastavu standardne opreme je i specijalni regulator zraka za etažne kotlove. Svaki kotao ima i mogućnost priključenja termičkog osiguranja otjecanjem koje je preporučljivo kada Etaž C25 radi u zatvorenom sustavu grijanja.

Dodatne informacije
Strana

Desni, Lijevi